Zlatiborac papirići za žvake

Zlatiborac je ekološki odgovorna kompanija koja misli na svoje radno, društveno i prirodno okruženje i koja je do sada od nas poručila preko 150.000 papirića za žvake.

Nakon nekoliko godina uspešne saradnje, stigao nam je zahtev u kome je navedeno da papirići za žvake treba da budu mat plastificirani i da na sebi nose detalje koji su ispunjeni parcijalnim UV lakom.

Opet se sjajan posao otvorio pred nama. Puni elana, kao vlasnici patenta „Dual Papirići„, krećemo u realizaciju i radujemo se vrhunskom krajnjem proizvodu.

Nakon jasno definisane i profesionalno odrađene pripreme za štampu, koja nam je stigla iz odeljenja dizajna Zlatiborca, montiramo tabake i fajlove prosleđujemo saradnicima na CTP (osvetljavanje ofsetnih ploća), kao i na filmovanje koje je nepohodno za osvetljavanje sitoštamparskih sita za UV lakiranje.

Standardno 250 gramski kunstdruk sečemo na format i krećemo sa štampom. Nekoliko sati kasnije kompletan tiraž je odštampan i spreman čeka na jednostrano mat plastificiranje.

Nakon 12 sati sušenja, tabaci su definitivno krenuli da prolaze kroz mašinu za plastifikaciju, koja sa automatskim ulaganjem i izlaganjem izuzetno brzo završava svoj deo posla. Mat pastificirani tabaci čekaju narednih nekoliko sati i spremni odlaze na UV lakiranje.

UV lakiranje je završeno. Paser je 100%, sve je kako treba, idemo dalje. Zlatiborac papiriće za žvake ubacijemo u mašinu za štancovanje. Štelujemo paser i proveravamo big linije. Nakon nekoliko probnih tabaka, dolazimo do idelanog pritiska u štanc mašini. Puštamo kompletan tiraž i nakon nepuna dva radna sata proces štancovanja je završen.

Naredna tri dana dorađujemo papiriće za žvake i pakujemo u pakete od po 1000 komada.
Uredno složene pakete ubacijemo u transportne kutije, isporučujemo na adresu klijenta , te nakon provere tiraža od strane Zlatiborčevog marketing tima, zadovoljni se vraćamo u štampariju u kojoj nas čekaju ostali izazovi.

Zlatiborac

Mi smo porodična kompanija koja pravi vrhunske pršute i druge suvomesnate delikatese u selu Mačkat na planini Zlatibor. Od osnivanja, 1992. godine, do danas, zauzeli smo dominantnu poziciju na tržištu delikatesnih suvomesnatih proizvoda Srbije. „Zlatiborac“ proizvodi se prodaju i širom našeg regiona.

Naši preci suše i dime meso još od 1885. godine. Jedinstvena klima Zlatibora i tradicionalne recepture iste su kao i vekovima. Nove su tehnologije, naučna dostignuća i najviši savremeni standardi higijene u proizvodnji i zaštiti životne sredine. Nova je i mogućnost da izuzetne, čuvene ukuse naših proizvoda, s kojima smo mi odrasli, podelimo sa ljudima širom Srbije, regiona i Evrope.

Potražnja za našim pršutama, salamama, kobasicama i slaninom nametnula nam je neprestano povećanje proizvodnje i izgradnju novih pogona na Zlatiboru. Postižemo uspehe i na novim tržištima van Srbije i mi to smatramo za priliku koju moramo iskoristiti.

Tradicija

Deda Milomir Stojanović je 1993. godine hrabro poveo svoju porodicu u industrijsku proizvodnju čuvenih zlatiborskih specijaliteta. Oslonio se na svoju preduzimljivost, tradiciju predaka i energični entuzijazam svoje porodice i – osnovao preduzeće „Zlatiborac d.o.o.“. Danas je „Zlatiborac d.o.o.“ lider na tržištu suvomesnatih delikatesa u Srbiji.

Zlatiborci su naučili da suše i dime meso iz preke potrebe. Teški radovi tokom dugih planinskih zima zahtevali su kaloričnu hranu koja se dugo ne kvari. Dimljenje i sušenje mesa služi kao prirodan i – veoma ukusan konzervans. Tako su razvili veštinu pravljenja pršute i drugih sušenih i dimljenih specijaliteta od mesa, po kojima će vremenom Zlatibor, a naročito selo Mačkat u koje je i danas smeštena proizvodnja „Zlatiborca“, postati čuveni širom zemlje i regiona.

Iako su neke od naših sušara veoma stare, od borovih debala iz obližnjih šuma, u njih su instalirani instrumenti za praćenje i preciznu kontrolu vlažnosti i temperature vazduha. Kako su naši stari u tome uspevali bez elektronskih uređaja? Zakopavali su pršute i kobasice – u žito.

Rastresita žitarica je propuštala uvek istu količinu vazduha, temperatura je bila konstantna, a zrna su štitila meso i od životinja. Genijalna rešenja su uvek jednostavna, ali retko očigledna. Suvo meso u žitu je samo još jedan u moru primera domišljatosti i inteligencije na koje su se naši stari često oslanjali u borbi za opstanak. I to je naša tradicija.

Uz pomoć vazdušnih struja sa tri strane sveta, svoje inteligencije, ljubavi prema dobrom zalogaju i generacijama razvijanog osećaja za pravljenje suvog mesa, naši preci su postali poznati po svojim pršutama.

Danas, Deda Milomir čuva tradiciju, sledeća generacija prikuplja znanja i iskustva iz zemlje i sveta i razvija preduzeće, a najnovija generacija raste na najzdravijem mestu na svetu, hrani se najboljom pršutom u Srbiji i sprema se da učini još veća dela.

Svi zajedno, odlučili su da sačuvaju originalnu recepturu, staru više od veka, dodaju joj tehnologiju i poslovnu veštinu i tako omoguće stotinama hiljada ljudi da osete ono s čim su odrasli – duh svoje tradicije i ukus zlatiborske prirode.

Ili pogledajte i naše ostale radove:

Pročitajte više +25 marta 2016 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Umnožavanje DVD diskova, štampanje omota i nalepnica za BEKAMENT

Pročitajte više +25 januara 2016 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Ekskluzivne reklamne kese za Bambi – „Well Be“ čokolade

Pročitajte više +25 decembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Narezivanje i štampanje DVD diskova za IKEA

Pročitajte više +22 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Ekskluzivne reklamne kese, fascikle i memorandumi za klijenta iz Subotice

Pročitajte više +09 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Specijalne greb-greb vizit karte

Pročitajte više +30 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa Uv lakom

Pročitajte više +12 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Umnožavanje diskova

Pročitajte više +05 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Zastavice

Reklamne zastavice

Pročitajte više +26 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Karta pića za kafić Dolce Vita

Pročitajte više +15 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Brošure

Brošure Srbija u pokretu

Pročitajte više +09 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Nalepnice za Luku Bar

Pročitajte više +28 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Pozivnice

Pozivnice „RODIO SE JANKO“

Pročitajte više +20 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Soul Food Serbia DVD diskovi

Pročitajte više +11 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Fascikle

Fascikle Dunav Minerals

Pročitajte više +03 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: USB memorije

USB Card memorije Knauf Insulation

Pročitajte više +22 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete

Deklaracije Global Foods

Pročitajte više +15 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Blokovi

Blokovi A5 sa spiralom

Pročitajte više +09 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici

Agende – Wilo

Pročitajte više +28 juna 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Brošure

Brošure Crno na belo

Pročitajte više +14 juna 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: USB memorije

USB memorije za USAID

Pročitajte više +23 maja 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Natron kese za Knauf Insulation

Pročitajte više +09 maja 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Flajeri

Flajeri za Glass Service

Pročitajte više +26 aprila 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizit karte – Advokatska kancelarija MLO

TOP