Ekskluzivne reklamne kese za Bambi – „Well Be“ čokolade

U jeku kampanje za “Well Be” čokolade, pozvali su nas iz marketing sektora kompanije Bambi, sa željom da im uradimo reklamne kese za neki od tadašnjih njihovih važnih događaja.

Za našu štampariju su čuli od jedne marketinške agencije sa kojom smo ranije sarađivali, a koja nas je preporučila marketingu Bambija.

Zatražili smo da nam pošalju direktan upit, sa specifikacijom i svim karakteristikama traženog posla.

Tražene dimenzije kesa su bile potpuno nestandardne, međutim, kompanija Bambi je insistirala baš na tim dimenzijama, što smo mi prihvatili na obostrano zadovoljstvo.

Kada smo dobili zahtev za ponudu, shvatili smo da nije u pitanju običan kolor, kao što ništa drugo vezano za tražene kese nije bilo ubičajeno.

U nekoliko prepiski i telefonskih razgovora usaglasili smo precizne parametre kako kese treba da izgledaju. Dobili smo od njihovih dizajnera preliminarni dizajn. U pitanju je bio veoma zahtevan posao jer je prema dizajnu cela kesa izrazito crne boje, na kojoj se na nekoliko mesta nalaze „ubušeni“ delovi koji su beli, a pritom logotip, koji se takođe nalazi na kesi, mora da dominira i da vuče na zlatno, tj. da daje zlatni efekat.

Najveća začkoljica je bila kako da dobijemo zlatnu boju na kesi, a da to nije zlatotisak, jer je on jednoličan. Kako bismo taj problem rešili, intenzivno smo komunicirali sa Bambijevim dizajnerima i uputili ih na to kako da najbolje naprave pripremu za štampu, da bismo dobili finalni proizvod u kvalitetu koji se može videti na fotografijama. Mi smo davali svoje predloge kako da dobijemo zlatni efekat iz ofset štampe, oni su davali svoje predloge i komentare, tako da je komunikacija zaista tekla besprekorno i bilo je veoma prijatno sarađivati sa njima.

Nakon dva dana po dogovoru sa dizajnerima, dobili smo pripremu za štampu koja je urađena savršeno, a naša štamparija je odmah znala da tu nema promašaja – kese će biti urađene u vrhunskom kvalitetu.

Tiraž je bio 200 reklamnih kesa. Materijal koji smo koristili, po zahtevu klijenta, je 200 gramski mat kunstdruk (ovo je prilično jak materijal, jer se kese uglavnom rade od materijala do 170 grama). Rok izrade bio je 5 radnih dana, što je bilo sasvim prihvatljivo i obezbedilo je da radimo bez ikakvog pritiska i da se fokusiramo na kvalitet kesa.

Kese su štampane ofset štampom. Na osnovu pripreme i složenih tabaka izradili smo CTP tehnologijom štamparske ofset ploče i otpočeli proces štampanja kesa.

Kada je u pitanju ovako zahtevan posao gde ima mnogo crne boje na tabaku i gde su samo dva detalja u zlatu (iliti u koloru koji treba da simulira zlato), da bismo dobili ovako jako zacrnjenje (kao što se može videti na fotografijama) morali bismo da na mašini dodamo mnogo crne boje da bi kesa izgledala ovako. Međutim, u tom slučaju, sam logo, koji je zlatkasto-žut i koji treba da bude dominantan, a opet i nežan po pitanju crne boje unutar njega (u logotipu je kombinacija cijan, magente, žute i crne boje), bi bio prigušen.

Deo koji se na fotografijama vidi u žutoj boji je štampan iz kolora. Tu smo morali da budemo mudri, kako bi deo oko logotipa bio izrazito jake i duboke crne boje. U procesu štampe kolor se dobija iz cijana, magente, žute i crne. Kada bismo pustili te četiri boje na način kako se inače štampa kolor, zacrnjenje crne boje na reklamnoj kesi ne bi bilo ovakvo kao na fotografijama. Stoga smo morali da štampamo cijan, magentu, žutu i crnu “školski”, da bismo dobili žutu (zlatnu) boju i efekte kakvi treba da budu.

Nakon toga smo morali da štampamo još jednom kompletnu crnu fleku, koju smo u samoj pripremi izdvojili od logotipa. Dakle, u jednom koloru akcenat je bio stavljen na žutu boju (o crnoj tada nismo vodili preterano računa), a kada su se tabaci osušili vratili smo ih u mašinu i odštampali solo crnu fleku sa „ubušenim“  detaljima.

Posle ofset štampe, tabaci su išli na mat plastifikaciju, posle koje su odstojali dva dana. U međuvremenu smo uradili pripremu za štampu segmenata koji treba da budu pod UV lakom. Kada su nam filmovi stigli, snimili smo sita (parcijalno UV lakiranje radi se isključivo sito štampom) i otpočeli proces UV lakiranja. Proverili smo paser tako da pasuje 100%, kako bi samo logo bio sjajan.

Po završenom parcijalnom UV lakiranju, tabaci su bili spremni za finalnu doradu, to jest formiranje reklamnih kesa. S obzirom na to da su dimenzije reklamnih kesa bile nestandardne, nije bilo optimalno da ih mašinski štancujemo, već smo odlučili da bigovanje (linije savijanja) uradimo ručno. Na taj način klijentu smo uštedeli nekoliko desetina EUR, a sve je bilo urađeno izuzetno precizno.

Dno kese je ojačano 350 gramskim printokartom, a postavljeno je i ojačanje u delu gde se nalaze ručke (konopci).

Bambi je zahtevao da konopci-ručke budu pamučni, kao i da boja konopaca bude što približnija boji logotipa koji je lakiran parcijalnim UV lakom.

Naša štamparija kontaktirala je svog dobavljača konopaca, ali u dobavljačevom katalogu nismo pronašli nijedan konopac koji je približno isti po boji kao logotip. Morali smo da tražimo od dobavljača da nam napravi custom made konopce za ovaj posao (da isplete konopac od željene boje konca). Dobavljač nam je poslao paletu svojih konaca, a mi smo odabrali dve boje konca od kojih će biti napravljeni konopci-ručke, kako bismo uskladili nijansu konopca sa nijansom logotipa. Boja je u veoma velikom procentu pogođena, kao što se može videti na fotografijama.

Ovim načinom štampe, za koji smo se opredelili vodeći se našim dugogodišnjim iskustvom, doskočili smo ovom poslu, a krajnji efekat bio je taj da su reklamne kese ispale besprekorno i baš onako kako je klijent zahtevao.

Ili pogledajte i naše ostale radove:

Pročitajte više +19 avgusta 2023 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Laptop stickers – nalepnice za laptop

stampa cenovnika, izrada cenovnika, cenovnici, cenovnik, cenovnici stampa, cenovnici stampa beograd, cenovnici za lokale, cenovnici za artikle, stamparija, stampa, stampa beograd, stampanje beograd, lista proizvoda, stampanje liste proizvoda, cenovnici sa savijanem, digitalna stampa, ofset stampa, stamparija beograd, cenovnik za salone, jelovnik, vinska karta, karta pica, meni, meniji za kafice, koktel karta, pivo, sendvici, pice, pica, kafe, kafa, cenovnik za kafic, cenovnik za restoran, cenovnik za piceriju,Pročitajte više +17 jula 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Meni-karta pićа i jelovnik-kafe Panorama

vizitkarte, vizitkartice, stampa vizitkarti, stamparija vizitkarte, vizitkarte beograd, debele vizitkarte, masne vizitkarte, dobre vizitkarte, stamparija, stampanje, vizitkarte cena, cenovnik vizitkarte, stamparija dual mode, vizitkartice, vizit karte, vizit kartice, izrada vizitkarti, izrada vizitkartica, vizitke, plastificirane vizitkarte, kolorne vizitkarte, crno bele vizitkarte, vizitkarte sa uv lakom, multi loft, multiloft, digitalna stampa, ofset stampa, stamparija beograd, reljefne vizitkarte, dimenzija vizitkarti, dizajn vizitkarti, parcijalno lakiranje, parcijalni lak, uv lakiranje, vizitke sa uv lakom,Pročitajte više +15 jula 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa UV parcijalnim lakom

planer, planeri, stampa planera, planeri beograd, planeri stampanje, izrada planera, agende, rokovnici, notes, notesi, stamparija, stamparija beograd, digitalna stampa, ofset stampa, press belgrade, printing belgrade, stamparija dual mode zenski planer, planer ishrane, sportski planer,Pročitajte više +10 jula 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici

Štampa i proizvodnja planera po porudžbini

Pročitajte više +12 juna 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici, Blokovi, Brošure, Fascikle, koverte, NCR blokovi, Reklamni materijal, Vizit karte

Reklamni materijal -štampa i proizvodnja

Pročitajte više +07 maja 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamni materijal

Zaštitni reflektujući prsluci štampa prsluka

Pročitajte više +06 maja 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Jelovnici za restorane, izrada jelovnika, stampa jelovnika

etikete, deklaracije, stamapnje etiketa, etikete za tekstil, etikete za konfekciju, etiketa, etikete stampa, etikete stamparija, deklaracije stamparija, stampanje deklaracija, deklaracije cena, etikete cena, deklaracije cenovnik, etikete cenovnik, etikete beograd, deklaracije beograd, stamparija, stamparija beograd, digitalna stampa, etikete konfekcija, deklaracije konfekcija, etikete za majice, deklaracije za majice, tekstilne etikete, ofset stampa, klorne etikete, kolorne deklaracije, etikete zlatotisak, etikete uv lak, deklaracije zlatotisak, deklaracije uv lakiranje, samolepive etikete, samolepive deklaracije, etikete sa rupom, etikete sa lastisemPročitajte više +04 maja 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete

Etikete za garderobu (etikete za konfekciju)

vizitkarte, vizitkartice, stampa vizitkarti, stamparija vizitkarte, vizitkarte beograd, debele vizitkarte, masne vizitkarte, dobre vizitkarte, stamparija, stampanje, vizitkarte cena, cenovnik vizitkarte, stamparija dual mode, vizitkartice, vizit karte, vizit kartice, izrada vizitkarti, izrada vizitkartica, vizitke, plastificirane vizitkarte, kolorne vizitkarte, crno bele vizitkarte, vizitkarte sa uv lakom, multi loft, multiloft, digitalna stampa, ofset stampa, stamparija beograd, reljefne vizitkarte, dimenzija vizitkarti, dizajn vizitkartiPročitajte više +23 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte – Dundee Multi Loft

nalepnice,stikeri, stampa, stampa nalepnica, stampa stikera, samolepive nalepnice, papirne nalepnice, pvc nalepnice, stamparija, stamparija beograd, digitalna stampa, ofset stampa, izrada nalepnica, izrada stikera, reklamne nalepnice, kruzne nalepnica, trouglaste nalepnice, stamparija dual mode, stampanje, nalepnice beograd, nalepnice cenovnikPročitajte više +22 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Stikeri

vizitkarte,vizit karte,vizitkartice,stamparija vizitkarte, stampanje vizitkarti,stamparija,stamparija beograd,izrada vizitkarti,vizitke,vizitke beograd,stamparija dual mode,zlatotisak,foliotisak,vizitkarte cena,cenovnik vizitkarti,digitalna stampa,stampa beogradPročitajte više +14 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte – debljine 1mm

Pročitajte više +05 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Zastavice

Reklamne papirne zastavice za mahanje

Pročitajte više +03 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa zaobljenim uglovima

Pročitajte više +29 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Kese sa UV lakom

Pročitajte više +19 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Pozivnice

Pozivnice za venčanje

Pročitajte više +16 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Čestitke, Novogodišnje čestitke, Pozivnice

Novogodišnje čestitke za Main Stream

Pročitajte više +12 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete, Vizit karte

Vizitkarte i deklaracije Craftka

Pročitajte više +11 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Fascikle

USD Cable fascikle sa UV lakom

Pročitajte više +06 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Nalepnice – stikeri štampani u koloru i sečeni u zadatom obliku

Pročitajte više +04 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa linen reljefnom plastifikacijom

Pročitajte više +02 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Multiloft višeslojne vizitkarte

Pročitajte više +27 februara 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Izrada PVC nalepnica za Decathlon

Pročitajte više +25 marta 2016 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Umnožavanje DVD diskova, štampanje omota i nalepnica za BEKAMENT

Pročitajte više +25 decembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Narezivanje i štampanje DVD diskova za IKEA

Pročitajte više +22 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Ekskluzivne reklamne kese, fascikle i memorandumi za klijenta iz Subotice

Pročitajte više +09 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Specijalne greb-greb vizit karte

Pročitajte više +05 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamni materijal

Štampani materijal za konferencije, seminare, promocije…

Pročitajte više +30 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa Uv lakom

Pročitajte više +20 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Papirići za žvake

Zlatiborac papirići za žvake

Pročitajte više +12 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Umnožavanje diskova

Pročitajte više +05 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Zastavice

Reklamne zastavice

Pročitajte više +26 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Karta pića za kafić Dolce Vita

Pročitajte više +15 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Brošure

Brošure Srbija u pokretu

Pročitajte više +09 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Nalepnice za Luku Bar

Pročitajte više +28 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Pozivnice

Pozivnice „RODIO SE JANKO“

Pročitajte više +20 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Soul Food Serbia DVD diskovi

Pročitajte više +11 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Fascikle

Fascikle Dunav Minerals

Pročitajte više +03 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: USB memorije

USB Card memorije Knauf Insulation

Pročitajte više +22 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete

Deklaracije Global Foods

Pročitajte više +15 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Blokovi

Blokovi A5 sa spiralom

Pročitajte više +09 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici, Sveske

Agende – Wilo

Pročitajte više +28 juna 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Brošure

Brošure Crno na belo

Pročitajte više +14 juna 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: USB memorije

USB memorije za USAID

Pročitajte više +23 maja 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Natron kese za Knauf Insulation

Pročitajte više +09 maja 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Flajeri

Flajeri za Glass Service

Pročitajte više +26 aprila 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizit karte – Advokatska kancelarija MLO

TOP