Umnožavanje DVD diskova, štampanje omota i nalepnica za BEKAMENT

Kompanija Bekament je za našu štampariju saznala preko interneta. Bila im je potrebna ozbiljna štamparija koja će u visokom kvalitetu da umnoži tiraž od 2000 DVD diskova, sa štampanim nalepnicama na DVD disku i kartonskim plastificiranim pakovanjem.

Istog dana kada je stigao upit za ponudu, mi smo na njega i odgovorili. Nakon dva dana, tim Bekamenta nas je pozvao sa konačnim odgovorom da su odlučili da prihvate našu ponudu.

Međutim, klijent nije imao ideju kakav omot bi mogao da se napravi, jer su plastične kutije odmah eliminisane kao opcija, zato što je većinu DVD diskova trebalo poslati poštom, te bi zbog gramature takve ambalaže klijentu bilo skupo da ih prosledi kao pošiljku.

Napravili smo kompromis i dali naš predlog, pa je klijent kao ambalažu odabrao samosklopivi predloženi kartonski omot u kome će biti korišćeno što manje papira, bez tački lepljenja.

Nacrtali smo tehnički crtež (projektovali smo ambalažu) kakav nismo nikada do tada, na kome je prikazan rasklop kutije, te smo ga odštampali i isekli skalpelom, izbigovali (savili) i napravili uzorak kako bismo videli da li model odgovara ili ne. Nepravilnosti smo prepravili i ambalažu doveli do savršenstva – sve se uklapalo besprekorno, bez nepotrebnog izvirivanja delova (klapni). Predvideli smo dva načina da se DVD disk zatvori u ambalažu, kao što se može videti na fotografijama, tako da disk čvrsto prijanja u ambalažu i ne postoji način da iz nje ispadne.

Poslali smo klijentu crtež i napravljeni uzorak na uvid, kako bismo videli da li je to ono što traže. Bili su veoma zadovoljni našim idejnim rešenjem same ambalaže.

Nakon njihovog odobrenja našeg idejnog rešenja za omot, sačekali smo nekoliko dana da nam Bekament dostavi pripremu za štampu i dizajn.

Neposredno pre otpočinjanja procesa umnožavanja i štampanja DVD diskova, klijent nas je kontaktirao sa pitanjem da li je moguće da im ispunimo dodatan zahtev razdvajanja snimka unutar DVD diska, to jest da svako može da pusti snimak koji ga zanima unutar istog diska i da njega gleda.

Kako nismo hteli da budemo neozbiljni, jer je u pitanju bio veliki tiraž, odgovorili smo da je ovo u načelu moguće uraditi, ali da onda ne možemo da garantujemo visok kvalitet snimka. Predložili smo im da pozovu naše saradnike iz Kliker Dizajn-a, za koje smo bili sigurni da to mogu kvalitetno da urade. Klijent je prihvatio našu preporuku, tako da je deo vezan za razdvajanje sadržaja unutar DVD diska odrađen od strane naših kolega iz Klikera. Grafički je rešen menu interface-a koji korisniku DVD diska daje mogućnost da odabere koji video će odgledati, i linkovan je ka konkretnim video file-ovima.

Kada je finalni master disk stigao do nas, otpočeli smo umnožavanje diskova za Bekament. U skladu sa potrebama klijenta u ovom poslu, odabrali smo Verbatim DVD diskove, jer je rizik u potpunosti morao da bude eliminisan, kako bi kvalitet DVD diskova bio maksimalan.

Tiraž od 2000 DVD diskova narezali smo za dva dana. Paralelno, dok je teklo narezivanje DVD diskova, pustili smo ofset štampu omota.

Omoti, to jest ambalaža, štampani su na 350 gramskom mat kunstdruku. Sa štampom nismo imali nikakvih problema, sve je prošlo u najboljem redu. Nalepnice smo takođe štampali ofset štampom, kako bi narandžasti i braon tonovi bili u potpunosti pogođeni. Tabake sa CD nalepnicama koje smo odštampali na muflonu, kasnije smo pustili u proces ricovanja (prosecanja samolepljivog sloja nalepnice), da bismo dobili oblik DVD diska. Prilikom ricovanja, dakle, prosečen je precizno unutrašnji i spoljni prečnik nalepnice.

Nakon što je završen proces ofset štampe, omoti su išli na obostranu mat plastifikaciju. Mat plastika je za ovakve poslove mnogo bolja nego sjaj, zato što mat plastifikacija štampani materijal štiti od habanja, a takođe je i gipkija od sjaja. Sjajna plastifikacija u ovom slučaju nije dolazila u obzir, jer previše steže papir, pa bi neželjeno moglo da dođe do toga da se omoti sami otvaraju.

Posle okončane plastifikacije, od naših pouzdanih saradnika preuzeli smo štancnu, prema kojoj smo mašinskim putem isecali same omote iz štampanog tabaka (iz jednog tabaka je izlazilo 6 omota), što znači da smo napravili alat (štancnu) sa 6 jezgara.

Usledilo je trganje odštancovanih omota – dodatni ručni doradni proces odvajanja samih omota od ostatka štampanog tabaka. Odložili smo sav minimalni planirani otpad i nastavili sa doradom.

Otpočeli smo lepljenje nalepnica na već narezane DVD diskove, kao i ubacivanje diskova sa nalepnicama u custom made omote, pravljene specijalno za Bekament.

Savijanje, zatvaranje i pakovanje u transportne kutije usledili su kao završna faza. Klijent je zahtevao da DVD diskovi budu pakovani na taj način što će biti stavljeno po 250 komada u svaku kutiju.

Nakon isporuke, klijent nam se javio sa veoma dobrim utiscima o urađenom poslu. Bili smo ponosni što jedna ozbiljna kompanija poput Bekamenta nema nikakvih primedbi na naš rad.

Ili pogledajte i naše ostale radove:

Pročitajte više +19 avgusta 2023 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Laptop stickers – nalepnice za laptop

stampa cenovnika, izrada cenovnika, cenovnici, cenovnik, cenovnici stampa, cenovnici stampa beograd, cenovnici za lokale, cenovnici za artikle, stamparija, stampa, stampa beograd, stampanje beograd, lista proizvoda, stampanje liste proizvoda, cenovnici sa savijanem, digitalna stampa, ofset stampa, stamparija beograd, cenovnik za salone, jelovnik, vinska karta, karta pica, meni, meniji za kafice, koktel karta, pivo, sendvici, pice, pica, kafe, kafa, cenovnik za kafic, cenovnik za restoran, cenovnik za piceriju,Pročitajte više +17 jula 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Meni-karta pićа i jelovnik-kafe Panorama

vizitkarte, vizitkartice, stampa vizitkarti, stamparija vizitkarte, vizitkarte beograd, debele vizitkarte, masne vizitkarte, dobre vizitkarte, stamparija, stampanje, vizitkarte cena, cenovnik vizitkarte, stamparija dual mode, vizitkartice, vizit karte, vizit kartice, izrada vizitkarti, izrada vizitkartica, vizitke, plastificirane vizitkarte, kolorne vizitkarte, crno bele vizitkarte, vizitkarte sa uv lakom, multi loft, multiloft, digitalna stampa, ofset stampa, stamparija beograd, reljefne vizitkarte, dimenzija vizitkarti, dizajn vizitkarti, parcijalno lakiranje, parcijalni lak, uv lakiranje, vizitke sa uv lakom,Pročitajte više +15 jula 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa UV parcijalnim lakom

planer, planeri, stampa planera, planeri beograd, planeri stampanje, izrada planera, agende, rokovnici, notes, notesi, stamparija, stamparija beograd, digitalna stampa, ofset stampa, press belgrade, printing belgrade, stamparija dual mode zenski planer, planer ishrane, sportski planer,Pročitajte više +10 jula 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici

Štampa i proizvodnja planera po porudžbini

Pročitajte više +12 juna 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici, Blokovi, Brošure, Fascikle, koverte, NCR blokovi, Reklamni materijal, Vizit karte

Reklamni materijal -štampa i proizvodnja

Pročitajte više +07 maja 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamni materijal

Zaštitni reflektujući prsluci štampa prsluka

Pročitajte više +06 maja 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Jelovnici za restorane, izrada jelovnika, stampa jelovnika

etikete, deklaracije, stamapnje etiketa, etikete za tekstil, etikete za konfekciju, etiketa, etikete stampa, etikete stamparija, deklaracije stamparija, stampanje deklaracija, deklaracije cena, etikete cena, deklaracije cenovnik, etikete cenovnik, etikete beograd, deklaracije beograd, stamparija, stamparija beograd, digitalna stampa, etikete konfekcija, deklaracije konfekcija, etikete za majice, deklaracije za majice, tekstilne etikete, ofset stampa, klorne etikete, kolorne deklaracije, etikete zlatotisak, etikete uv lak, deklaracije zlatotisak, deklaracije uv lakiranje, samolepive etikete, samolepive deklaracije, etikete sa rupom, etikete sa lastisemPročitajte više +04 maja 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete

Etikete za garderobu (etikete za konfekciju)

vizitkarte, vizitkartice, stampa vizitkarti, stamparija vizitkarte, vizitkarte beograd, debele vizitkarte, masne vizitkarte, dobre vizitkarte, stamparija, stampanje, vizitkarte cena, cenovnik vizitkarte, stamparija dual mode, vizitkartice, vizit karte, vizit kartice, izrada vizitkarti, izrada vizitkartica, vizitke, plastificirane vizitkarte, kolorne vizitkarte, crno bele vizitkarte, vizitkarte sa uv lakom, multi loft, multiloft, digitalna stampa, ofset stampa, stamparija beograd, reljefne vizitkarte, dimenzija vizitkarti, dizajn vizitkartiPročitajte više +23 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte – Dundee Multi Loft

nalepnice,stikeri, stampa, stampa nalepnica, stampa stikera, samolepive nalepnice, papirne nalepnice, pvc nalepnice, stamparija, stamparija beograd, digitalna stampa, ofset stampa, izrada nalepnica, izrada stikera, reklamne nalepnice, kruzne nalepnica, trouglaste nalepnice, stamparija dual mode, stampanje, nalepnice beograd, nalepnice cenovnikPročitajte više +22 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Stikeri

vizitkarte,vizit karte,vizitkartice,stamparija vizitkarte, stampanje vizitkarti,stamparija,stamparija beograd,izrada vizitkarti,vizitke,vizitke beograd,stamparija dual mode,zlatotisak,foliotisak,vizitkarte cena,cenovnik vizitkarti,digitalna stampa,stampa beogradPročitajte više +14 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte – debljine 1mm

Pročitajte više +05 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Zastavice

Reklamne papirne zastavice za mahanje

Pročitajte više +03 aprila 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa zaobljenim uglovima

Pročitajte više +29 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Kese sa UV lakom

Pročitajte više +19 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Pozivnice

Pozivnice za venčanje

Pročitajte više +16 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Čestitke, Novogodišnje čestitke, Pozivnice

Novogodišnje čestitke za Main Stream

Pročitajte više +12 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete, Vizit karte

Vizitkarte i deklaracije Craftka

Pročitajte više +11 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Fascikle

USD Cable fascikle sa UV lakom

Pročitajte više +06 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Nalepnice – stikeri štampani u koloru i sečeni u zadatom obliku

Pročitajte više +04 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa linen reljefnom plastifikacijom

Pročitajte više +02 marta 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Multiloft višeslojne vizitkarte

Pročitajte više +27 februara 2020 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Izrada PVC nalepnica za Decathlon

Pročitajte više +25 februara 2016 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vaučeri

Štampanje vaučera za Knauf Insulation

Pročitajte više +25 januara 2016 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Ekskluzivne reklamne kese za Bambi – „Well Be“ čokolade

Pročitajte više +25 decembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Narezivanje i štampanje DVD diskova za IKEA

Pročitajte više +22 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Ekskluzivne reklamne kese, fascikle i memorandumi za klijenta iz Subotice

Pročitajte više +09 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Specijalne greb-greb vizit karte

Pročitajte više +05 novembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamni materijal

Štampani materijal za konferencije, seminare, promocije…

Pročitajte više +30 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizitkarte sa Uv lakom

Pročitajte više +20 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Papirići za žvake

Zlatiborac papirići za žvake

Pročitajte više +12 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Umnožavanje diskova

Pročitajte više +05 oktobra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Zastavice

Reklamne zastavice

Pročitajte više +26 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Jelovnici i meniji

Karta pića za kafić Dolce Vita

Pročitajte više +15 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Brošure

Brošure Srbija u pokretu

Pročitajte više +09 septembra 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Nalepnice

Nalepnice za Luku Bar

Pročitajte više +28 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Pozivnice

Pozivnice „RODIO SE JANKO“

Pročitajte više +20 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Umnožavanje diskova

Soul Food Serbia DVD diskovi

Pročitajte više +11 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Fascikle

Fascikle Dunav Minerals

Pročitajte više +03 avgusta 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: USB memorije

USB Card memorije Knauf Insulation

Pročitajte više +22 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Deklaracije i etikete

Deklaracije Global Foods

Pročitajte više +15 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Blokovi

Blokovi A5 sa spiralom

Pročitajte više +09 jula 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Agende i rokovnici, Sveske

Agende – Wilo

Pročitajte više +28 juna 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Brošure

Brošure Crno na belo

Pročitajte više +14 juna 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: USB memorije

USB memorije za USAID

Pročitajte više +23 maja 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Reklamne kese

Natron kese za Knauf Insulation

Pročitajte više +09 maja 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Flajeri

Flajeri za Glass Service

Pročitajte više +26 aprila 2015 Piše: Štamparija Dual Mode u kategoriji: Vizit karte

Vizit karte – Advokatska kancelarija MLO

TOP